top of page

COCHLEA studia

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας στο μικρό στούντιο της Βαλτετσίου, και μια περίοδο νομαδικών και εφήμερων κατοικήσεων του φυσικού, του αστεακού και του ψηφιακού, από τον Ιανουάριο του 2024, η COCHLEA res λειτουργεί σ' έναν νέο, μεγαλύτερο και πολύ πιο εξωστρεφή χώρο, που στεγάζει τις καλλιτεχνικές, ερευνητικές, και εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες. Τα νέα COCHLEA studia σχεδίασαν οι αρχιτεκτόνισσες Χριστίνα Βασιλοπούλου & Ανθή Ρoζή. Δείτε παραπάκω την ψηφιακή μακέτα, και μέχρι να γίνει και η φωτογράφιση, ελάτε να μας δείτε και από κοντά. 

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΟΡΟ

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΣΑΙ 

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ 

​Δύο στενά από τον Λυκαβηττό & 10 λεπτά από τη στάση μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα COCHLEA studia βρίσκονται Παναγή Μπενάκη 4, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Με πέντε ζώνες δραστηριοτήτων, και μια σειρά από άλλες καλλιτεχνικές και ερευνητικές λειτουργίες, τα COCHLEA studia να αποτελέσουν σημείο συνάντησης της ευρύτερης κοινότητας του χορού και των παραστατικών τεχνών, να συνδεθούν με τη γειτονιά, αλλά και να στεγάσουν δράσεις & συζητήσεις για τις τέχνες, το σώμα, το φύλο και τον λόγο, ως περιοχές που τέμνονται με την κίνηση & τον χορό. Το πρόγραμμα των COCHLEA studia ανανεώνεται και οργανώνεται σε εβδομαδιαία, μηνιαία, και τριμηνιαία βάση. Πατήστε τις εικόνες εδώ για να δείτε το πρόγραμμα σε μορφή pdf ή κατεβάστε το εδώ, δείτε τι συμβαίνει στον χώρο σήμερα εδώ, και ακολουθείστε μας στο facebook και στο instagram για συχνότερη ενημέρωση. 

ΖΩΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 

πρωινές & βραδινές ρουτίνες  

Ψάχνετε για ένα αναζωογονητικό μάθημα για ανάμεσα στο πρωινό σας ξύπνημα και το γραφείο; Η ΖΩΝΗ ΠΡΩΙΝΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ (8.30-9.30πμ) περιλαμβάνει μαθήματα πέντε διαφορετικών πιστοποιημένων τεχνικών. Ελάτε drop-in ή φτιάξτε τη δική σας μηνιαία κάρτα μαθημάτων για 2 ή περισσότερα μαθήματα την εβδομάδα. Στην ίδια λογική, η ΖΩΝΗ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΡΟΥΤΙΝΕΣ (8.30-10μμ) είναι μια ζώνη αποσυμφόρησης στο τέλος της ημέρας. Δείτε τα μαθήματα, τις μεθόδους και τις διδάσκουσες εδώ.

ΖΩΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ 

RELEASING kids 

Ψάχνετε μαθήματα κίνησης και χορού για παιδιά, που σέβονται την παιδική φυσιολογία, ενισχύουν την αυτενέργεια των παιδιών, και δεν αναπαράγουν έμφυλα πρότυπα; Η ΖΩΝΗ RELEASING KIDS συμβαίνει στα COCHLEA studia κάθε μεσημερι μεταξύ 4-6μμ. Κάθε μέρα καλύπτουμε και μια ηλικιακή ομάδα, από 3.5 εώς 11 ετών. Δείτε παρακάτω για το μάθημά μας για έφηβα άτομα που συμβαίνει τα Σάββατα στη ζώνη EVERYBODY. Δείτε τα μαθήματα, τις μεθόδους και τις διδάσκουσες εδώ.

ΖΩΝΕΣ EVERYBODY family 

& EVERYBODY community 

Ψάχνετε μαθήματα κίνησης για όλα, όλες και όλους; Οι Τετάρτες & τα Σάββατα στα COCHLEA studia είναι μέρες διασταύρωσης της επαγγελματικής κοινότητας του χορού με τη γειτονιά, και ανάδειξης του χορού ως δυναμικό σχεσιακό πεδίο. Μαθήματα για μητέρες και βρέφη, μαθηματα για γονείς και παιδιά, μαθήματα για άτομα 60 ετών και πάνω, μαθήματα για έφηβα άτομα. Διεθνώς αναγνωρισμένες συμπεριληπτικές πρακτικές, διακαλλιτεχνικά jam και μαθήματα μικτών/mixability ομάδων με και χωρίς αναπηρίες, αλλά και socials, προβολές και συζητήσεις. Δείτε τα μαθήματα και τις εκδηλώσεις, τις μεθόδους και τις διδάσκουσες εδώ.

Δείτε τις ζώνες που εστιάζουν 

στις (μετ)εκπαιδευτικές ανάγκες 

της επαγγελματικής κοινότητας 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ 

πρακτικές & στρατηγικές 

Στις 10 το πρωί ξεκινάει η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ των COCHLEA studia, με τη σειρά μαθημάτων πιστοποιημένων μεθόδων & ερευνητικών εργαλείων του προγράμματος ΣΥΝΑΣΚί, τις πρακτικές και τις στρατηγικές. Φέτος για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα προσφέρεται με δύο τρόπους, με τη μορφή ελεύθερων drop-in μαθημάτων & σεμιναρίων (δείτε τα εδώ), αλλά και ως μέρος ενός μετεκπαιδευτικού προγράμματος για μια ομάδα 4-8 ατόμων. Για την κλειστή ομάδα ΣΥΝΑΣΚί δείτε εδώ. 

Μεταξύ 10πμ - 12, οι πρακτικές διδάσκονται ως τεχνικό υπόβαθρο για την κίνηση, το χορό ή της θεραπείας, ενώ μεταξύ 1 - 3μμ συμβαίνουν μια σειρά σεμιναρίων που ονομάζονται στρατηγικές και που εξερευνούν τη γεφύρωση από την πρακτική στη δημιουργική διαδικασία του dance-artist. Τα μαθήματα αυτά (διαφορετικές τεχνικές & διαφορετικά πρόσωπα κάθε εβδομάδα) στόχο έχουν τη διάδοση διακριτών μεθόδων και δημιουργικών εργαλείων, την καλλιέργεια της αυτενέργειας του καλλιτέχνι και εκπαιδευτικού του χορού, καθώς και την εδραίωση μιας κουλτούρας συναίνεσης και συμπερίληψης στις παραστατικές τέχνες. Απευθύνονται σε επαγγελματίες της κίνησης, όπου ως επαγγελματίες τις κίνησης ορίζονται άτομα με ενεργή πρακτική που σπουδάζουν ή που έχουν σπουδάσει κίνηση ή/και χορό, είτε μέσα από κάποιο δομημένο επαγγελματικό πρόγραμμα/σχολή, είτε μέσα από μια προσωπική, αυτοεποπτευόμενη συστηματική διαδικασία (self-directed training). Αν αναρωτιέστε αν το πρόγραμμα ή/και τα ελεύθερα μαθήματα είναι για εσάς, μιλήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Επιπλέον, μεταβαίνοντας από το ένα μάθημα στο άλλο, το στούντιο μένει ανοιχτό και ήσυχο, για να στεγάση την ηχώ και την απορρόφηση των υλικων. 

Δείτε τα μαθήματα, τα σεμινάρια,, τις μεθόδους και τις διδάσκουσες του ΣΥΝΑΣΚί εδώ.

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ 

performer's developement 

 

Η απογευματινή ζώνη είναι η ΖΩΝΗ PERFORMER'S DEVELOPEMENT. Φέτος τα περισσότερα σεμινάρια αυτής της ζώνης συμβαίνουν σε κύκλους εξαμήνου, και κατά κανόνα απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ωστόσο κάποια μπορεί να είναι ανοιχτά και σε περιστασιακή (drop-in) παρακολούθηση. Το περιεχόμενο των σεμιναρίων γίνεται με όρους επαγγελματικής εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες, αλλά το επίπεδο είναι ανοιχτό, κυρίως σε επαγγελματίες συγγενών πρακτικών και άτομα σε κάποιο στάδιο της επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής τους διαδικασίας. Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα σεμινάρια της απογευματινής ζώνης επικοινωνήστε μαζί μας. Δείτε τους εκπαιδευτικούς κύκλους, τις μεθόδους και τις διδάσκουσες εδώ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ KOINOTHTA 

παρασκευές δραματουργία

& εργαστήρι χορογράφου

Οι Παρασκευές στα COCHLEA studia είναι αφιερωμένες στην επαγγελματική κοινότητα του χορου. Στις 6 μμ ξεκινάει το εργαστήρι χορογράφου, ένα άτυπο residency που φιλοξενεί μία/ένα χορογράφο για 3, 6 ή 9 μήνες, παρέχοντας της/του χώρο έρευνας, διδασκαλίας και παρουσίασης. Το εργαστήρι συνεχίζεται από τη/το ένα χορογράφο στην επόμενη με τη μορφή μιας συναδελφικής σκυταλίαςοδρομίας, όπου η προηγούμενη προτείνει το επόμενο.  Δύο φορές το μήνα, στις 8μμ πραγματοποιείται το εργαστηρι δραματουργίας, ένα σπονδυλωτό σεμινάριο δραματουργικών πρακτικών και εργαλίως για επαγγελματίες του χορου και των παραστατικών τεχνών.

 

RESIDENCIES & OPEN CALLS

 

Στις νέες μας εγκαταστάσεις, στα COCHLEA studia στοχεύουμε στη σταδιακή οργάνωση τεσσάρων προγραμμάτων φιλοξενίας/residency καλλιτεχνών το χρόνο, ένα στις χειμερινές ακαδημαϊκές διακοπές, ένα στις εαρινές, και δύο στις θερινές.  Τα residency των COCHLEA studia στις δημιουργικές διασταυρώσεις καλλιτεχνών με έδρα την Αθήνα με καλλιτέχν(ιδ)ες που ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι περίοδοι των αιτήσεων και το περιεχόμενο των προγραμμάτων ανακοινώνονται τακτικά από τη σελίδα μας facebook.com/cochleastudia. Μείνετε σε επαφή. 

Παράλληλα, οι συνεργασία μας στις ζώνες διδασκαλίας, από το 2025 θα γίνονται στη βάση OPEN CALL. Δείτε το OPEN CALL για το ΣΥΝΑΣΚί εδώ, Μείνετε συντονισμένα για τα σχετικά καλέσματα για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές ζώνες. 

 

Στα COCHLEA studia αναγνωρίζουμε τις συστημικές ανισότητες μέσα στις οποίες επιβιώνουμε και μέσα από τις οποίες επίσης συχνά επωφελούμαστε και εμείς τα/οι ίδια/ες/οι. Με τις εργασιακές και συνεργατικές μας σχέσεις, με το περιεχόμενο των προγραμμάτων μας, αλλά και με την καθημερινή μας συμπεριφορά, είναι διαρκής μας στόχος να συμβάλουμε ενεργά στην αποδόμηση των τρόπων με τους οποίους οι πολιτισμικές αναπαραστάσεις, ο δημόσιος χώρος, οι συνθήκες εργασίας, αλλά και οι ατομικές συμπεριφορές αναπαράγουν αυτές τις ανισότητες. Είναι στις προτεραιότητές μας οι χώροι μας να παραμένουν χώροι ασφαλείς, προσβάσιμοι και συμπεριληπτικοί τόσο για τα εργαζόμενα άτομα όσο και για τα άτομα που παρακολουθούν τα μαθήματα και τις παραστάσεις μας. Παρενοχλητικές συμπεριφορές, προσβολές, και micro-aggressions στο φάσμα της έμφυλης, της ρατσιστικής ή/και της μισαναπηρικής βίας, δε γίνονται ανεκτές. Εάν δεχτήκατε ή αν παρατηρήσατε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά στο studio ή στο σαλόνι μας, παρακαλούμε μιλήστε μας αμέσως, ή γράψτε μας στο facebook.com/cochleastudia 

professional
πρόγραμμα & δίδακτρα
Design 11-28-2023 22_edited.png

Παναγή Μπενάκη 4

τκ 11471, Λυκαβηττός, Αθήνα

info@cochleares.com 

690 9853 355 | 210 6413 229

  • Facebook
  • Vimeo
  • Instagram
  • SoundCloud

τεχνική alexander, alexander technique, τεχνική αλεξάντερ, μέθοδος αλεξάντερ, μέθοδος alexander, feldenkrais, rolfing, tensegral voicework, φωνητική, προετοιμασία δραματικές σχολές

contact
bottom of page