top of page

COCHLEA studia 

Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας στο μικρό στούντιο της Βαλτετσίου, και μια περίοδο νομαδικών και εφήμερων κατοικήσεων του φυσικού, του αστεακού και του ψηφιακού, με την COCHLEA res ετοιμάζουμε έναν νέο, μεγαλύτερο και πολύ πιο εξωστρεφή χώρο, που θα στεγάζει τις καλλιτεχνικές, ερευνητικές, & εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες από το 2024. Τα νέα COCHLEA studia σχεδιάζoυν οι αρχιτεκτόνισσες Χριστίνα Βασιλοπούλου & Ανθή Ρoζή. Δείτε παραπάνω την ψηφιακή μακέρα της Ανθής Ροζή.

 

ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΟΡΟ, ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ, ΕΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ 

​Δύο στενά από τον Λυκαβηττό & 10 λεπτά από τη στάση μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τα COCHLEA studia βρίσκονται Παναγή Μπενάκη 4, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Με τρεις ζώνες δραστηριοτήτων, μια ζώνη κοινής ησυχίας, και μια σειρά από άλλες καλλιτεχνικές και ερευνητικές λειτουργίες, τα COCHLEA studia θέλουν να αποτελέσουν σημείο συνάντησης της ευρύτερης κοινότητας του χορού και των παραστατικών τεχνών, να συνδεθούν με τη γειτονιά, αλλά και να στεγάσουν δράσεις & συζητήσεις για τις τέχνες, το σώμα, το φύλο και τον λόγο, ως περιοχές που τέμνονται με την κίνηση & τον χορό. Το πρόγραμμα των COCHLEA studia ανανεώνεται και οργανώνεται σε εβδομαδιαία, μηνιαία, και τριμηνιαία βάση. Πατήστε τις φωτογραφίες για να το δείτε σε μορφή pdf

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ & ΚΥΚΛΟΙ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ για την ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Τις καθημερινές η μέρα αρχίζει στις 8 το πρωί, με τη ΖΩΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ και τις πρωινές ρουτίνες, κάθε εβδομάδα με μια διαφορετική μέθοδο: Yoga, Pilates, Feldenkrais Method, τεχνική Alexander, Morning Releasing κ.ά. Το περιεχόμενο αυτών των μαθημάτων είναι ειδικά σχεδιασμένο ως 45λεπτη πρωινή πρακτική, στοχεύει στη σύνδεση της γειτονιάς με τον κόσμο της κίνησης μέσα από εξαιρετικής ποιότητας διδασκαλίες, και απευθύνεται σε άτομα με και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, ως ιδανική ρουτίνα ανάμεσα στο σπίτι και το γραφείο. Μην πιείτε καφέ στο σπίτι. Ελάτε να ξυπνήσουμε μαζί και πιείτε τον καφέ σας βγαίνοντας από το μάθημα στο σαλόνι μας. Σε αντιστοιχία αυτών των πολύ πρωινών μαθημάτων, βρείτε στο πρόγραμμα τα βραδινά μας μαθήματα, σχεδιασμένα ως ρουτίνες αποσυμφόρησης από τη μέρα Δευτέρα με Πέμπτη. Αν σας λείπουμε τις Παρασκευές δείτε τη σελίδα μας στο facebook.com/cochleastudia. Ίσως να υπάρχει κάποια ανοιχτή εκδήλωση ή άλλη αφορμή να μας επισκεφθείτε. 

Στις 10 το πρωί ξεκινάει η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ των COCHLEA studia, με τη σειρά μαθημάτων πιστοποιημένων μεθόδων & ερευνητικών εργαλείων του προγράμματος ΣΥΝΑΣΚί. Φέτος για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα προσφέρεται με δύο τρόπους, με τη μορφή ελεύθερων drop-in μαθημάτων & σεμιναρίων, αλλά και ως μέρος ενός μετεκπαιδευτικού προγράμματος για μια ομάδα 4-8 ατόμων. Το τέταρτο ΣΥΝΑΣΚί, ΣΥΝΑΣΚί d|intensifying αποτελείται από ένα εξάμηνο (Ιανουάριος - Ιούνιος 2024) μαθημάτων και άλλων ανοιχτών ακι αποκλειστικών εκπαιδευτικών διαδικασιών, αλλά και από ένα επιπλέον τρίμηνο αποσυμπίεσης που περιέχει mentoring, πρακτική και αναπληρώσεις, σε μια προσπάθεια αποεντατικοποίησης της πρώτης βασικής περιόδου. Μεταξύ 10πμ - 12, οι  πρακτικές διδάσκονται ως τεχνικό υπόβαθρο για την πρακτική της κίνησης, του χορού ή της θεραπείας, ενώ μεταξύ 1 - 3μμ συμβαίνουν μια σειρά σεμιναρίων που ονομάζονται στρατηγικές και που περνάνε από την πρακτική στη δημιουργική διαδικασία τ* dance-artist. Τα μαθήματα αυτά (διαφορετικές τεχνικές & διαφορετικά πρόσωπα κάθε εβδομάδα) στόχο έχουν τη διάδοση διακριτών μεθόδων και δημιουργικών εργαλείων, την καλλιέργεια της αυτενέργειας τ* καλλιτέχν* και εκπαιδευτικ* του χορού, καθώς και την εδραίωση μιας κουλτούρας συναίνεσης και συμπερίληψης στις παραστατικές τέχνες. Απευθύνονται σε επαγγελματίες της κίνησης, όπου ως επαγγελματίες τις κίνησης ορίζονται άτομα με ενεργή πρακτική που σπουδάζουν ή που έχουν σπουδάσει κίνηση ή/και χορό, είτε μέσα από κάποιο δομημένο επαγγελματικό πρόγραμμα/σχολή, είτε μέσα από μια προσωπική, αυτοεποπτευόμενη συστηματική διαδικασία (self-directed training). Αν αναρωτιέστε αν το πρόγραμμα ή/και τα ελεύθερα μαθήματα είναι για εσάς, μιλήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Επιπλέον μεταξύ 12 - 1μμ το στούντιο μένει ανοιχτό και ήσυχο, για να στεγάση την ηχώ και την απορρόφηση των υλικων, μεταβαίνοντας από το ένα μάθημα στο άλλο. 

Η απογευματινή ζώνη είναι η ΖΩΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ. Φέτος τα περισσότερα σεμινάρια αυτής της ζώνης συμβαίνουν σε κύκλους εξαμήνου, και κατά κανόνα απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ωστόσο κάποια μπορεί να είναι ανοιχτά και σε περιστασιακή (drop-in). Το περιεχόμενο των σεμιναρίων γίνεται με όρους επαγγελματικής εκπαίδευσης στις παραστατικές τέχνες, αλλά το επίπεδο είναι ανοιχτό, κυρίως σε επαγγελματίες συγγενών πρακτικών και άτομα σε κάποιο στάδιο της επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής τους διαδικασίας. Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κάποιο από τα σεμινάρια της απογευματινής ζώνης επικοινωνήστε μαζί μας. 

Στην απογευματινή μας ζώνη εντάσσονται και οι CHOREOGRAPHY & DRAMATURGY FRIDAYS με τα σεμινάρια και τα social events των Παρασκευών για την κοινότητα και τη διευρυμένη κοινότητα του χορού. Περισσότερα tbc.

ΕVERYBODY ΚIDs & EVERYBODY SATURDAYs

& ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

Τα μεσημέρια των καθημερινών αλλά και ολόκληρο το Σάββατο στα COCHLEA studia είναι αφιερωμένα στη διάχυση της κίνησης και του χορού σε όλες τις ηλικιακές ομαδες, ενώ τις Κυριακές υπάρχει χώρος για επιπλέον σεμινάρια & δράσεις με έμφαση στις συλλογικές διαδικασίες και την κοινότητα, 

RESIDENCY

Τα COCHLEA studia οργανώνουν τέσσερα προγράμματα φιλοξενίας/residency καλλιτεχνών το χρόνο, ένα στις χειμερινές ακαδημαϊκές διακοπές, ένα στις εαρινές, και δύο στις θερινές. Τα residency των COCHLEA studia εστιάζουν στις δημιουργικές διασταυρώσεις καλλιτεχνών με έδρα την Αθήνα με καλλιτέχν(ιδ)ες που ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι περίοδοι των αιτήσεων και το περιεχόμενο των προγραμμάτων ανακοινώνονται τακτικά από τη σελίδα μας facebook.com/cochleastudia. Μείνετε σε επαφή. 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ 

​ΖΩΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Δείτε τα δίδακτρα drop-in και τα δίδακτρα καρτών και πακέτων εδώ, ή τηλεφωνήστε μας να βρούμε μαζί το πακέτο που σας εξυπηρετεί.

Για τα πακέτα μαθημάτων που θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του 2023,

οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τα COCHLEA studia έχουν έκπτωση αντίστοιχη του ΦΠΑ των διδάκτρων τους. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ

Δείτε τα δίδακτρα drop-in και τα δίδακτρα καρτών και πακέτων εδώ, ή τηλεφωνήστε μας να βρούμε μαζί το πακέτο που σας εξυπηρετεί. 

Στα COCHLEA studia αναγνωρίζουμε τις συστημικές ανισότητες μέσα στις οποίες επιβιώνουμε και μέσα από τις οποίες επίσης συχνά επωφελούμαστε και εμείς τα/οι ίδια/ες/οι. Με τις εργασιακές και συνεργατικές μας σχέσεις, με το περιεχόμενο των προγραμμάτων μας, αλλά και με την καθημερινή μας συμπεριφορά, είναι διαρκής μας στόχος να συμβάλουμε ενεργά στην αποδόμηση των τρόπων με τους οποίους οι πολιτισμικές αναπαραστάσεις, ο δημόσιος χώρος, οι συνθήκες εργασίας, αλλά και οι ατομικές συμπεριφορές αναπαράγουν αυτές τις ανισότητες. Είναι στις προτεραιότητές μας οι χώροι μας να παραμένουν χώροι ασφαλείς, προσβάσιμοι και συμπεριληπτικοί τόσο για τα εργαζόμενα άτομα όσο και για τα άτομα που παρακολουθούν τα μαθήματα και τις παραστάσεις μας. Παρενοχλητικές συμπεριφορές, προσβολές, και micro-aggressions στο φάσμα της έμφυλης, της ρατσιστικής ή/και της μισαναπηρικής βίας, δε γίνονται ανεκτές. Εάν δεχτήκατε ή αν παρατηρήσατε οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά στο studio ή στο σαλόνι μας, παρακαλούμε μιλήστε μας αμέσως, ή γράψτε μας στο facebook.com/cochleastudia 

 

 

IMG_0368.JPG

Παναγή Μπενάκη 4

TK 11471, Αθήνα

info@cochleares.com 

6909853355

  • Facebook
  • Vimeo
  • Instagram
  • SoundCloud

JOIN OUR NEWSLETTER

τεχνική alexander, alexander technique, τεχνική αλεξάντερ, μέθοδος αλεξάντερ, μέθοδος alexander, feldenkrais, rolfing, tensegral voicework, φωνητική, προετοιμασία δραματικές σχολές

contact
bottom of page